Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

Želimo i možemo

15-ivakovicAna Ivaković
Zagreb
@aivakovic

"Cilj projekta je bio omogućiti učenicima koji to žele bolji uspjeh na kraju školske godine. Ciljana grupa su bili učenici od 1.-3. razreda opće gimnazije koji su na polugodištu šk.god. 2010./11. prošli sa 4.0.
Kroz 4 radionice učenici su saznali kako mogu planirat svoj uspjeh, kako ga realizirati svojim vlastitim trudom, sposobnostima. Naučili su strategije učenja koje im odgovaraju, stekli su veće samopouzdanje, naučili su neke tehnike samopomoći, te kako drugima pružiti podršku u učenju i postizanju planiranih postignuća.  Rad se odvijao nakon nastave, u tri grupe. U  zavisnosti o veličine grupe i karakteristikama grupe trajao je od 60 do 90 min.
U 1. i 2. razredu uspjeh je bio 50%, tj. njih 50% je uspjelo postići uspjeh od 4,5 i viši na kraju šk.god. U 3. razredima taj uspjeh je imalo 84% učenika.
Kod evaluacije pokazalo se kako je ovaj način rada s učenicima ono što njima treba, a ujedno je  i ono što oni žele.  Mnogima od njih ideja boljeg uspjeha  nije bila bliska, dok im to nije interpretirano kao mogućnost na koju imaju izravan osobni utjecaj. U samom radu učenici su se trebali pridržavati određenih pravila. Odlučujuće pravilo je bilo –„ nema moljakanja ocjena, za svaku  ocjenu su zaslužni oni sami“.
Nakon završetka programa učenici su izuzetno zadovoljni s programom i rezultatima. Oni koji nisu postigli planirani uspjeh, smatraju kako su samim sudjelovanjem postigli znanja i vještine koje će im svakako pomoći iduće godine u postizanju boljeg školskog uspjeha.

 

Additional information